Homemade Stockholm

Raw praliner med flingsalt

Föregående Nästa
FullSizeRender.jpg (1)
Dessa praliner är gjorda av cashewnötter, kokosolja och mörk choklad. Ett hälsosammare alternativ till praliner eller ett bra mellanmål! Tänk att få ta en pralin till mellanmål! ;)

Ingredienser

  • Smet:
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 msk kokosolja
  • 1 krm salt
  • Topping 1:
  • 1,5 dl mörk choklad, nibbs
  • 1,5 msk kokosolja
  • Topping 2:
  • 0,5 dl pekannötter
  • 1 msk flingsalt

Gör så här:

Blötlägg cashewnötterna i ca 3 timmar. Blanda med kokosolja, vaniljextrakt, salt och honung i en matberedare. Blanda det till en fast "smet". Om du vill ha lite crunchy bitar i kan du blanda i några nötter på slutet och mixa kort.


Tryck ut degen i en liten rektangulär form. Jag hade en som var 15x 20 cm. Lägg gärna plast i så går det lättare att få upp sen. Frys i ca 1 timma.


Smält chokladen med kokosoljan. I mikro eller över ett vattenbad.


Skär blocket i små kuber eller i rektanglar. Doppa i den smälta chokladen med en gaffel och lägg på ett avrinningsgaller eller ett bakplåtspapper. Låt choklsden på pralinen svalna lite och strö sen över nötter, flingsalt och ev, torkade rosblad. Förvara i kylen.