Homemade Stockholm

Chokladbollar med rom och kanderade nötter

Föregående Nästa
chokladbollar.jpg
Detta recept på chokladbollar har jag tagit fram till Stroh rom som jag samarbetade med på romkryssningen. Chokladbollarna gjorde verkligen succé bland besökarna och är värda att testa! Det blir jättegott med de crunchiga kanderade nötterna på! Det var många som tog två kan jag säga ;)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 2,5 msk stroh rom
  • Topping:
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 75 g pistagenötter
  • 75 sötmandel

Gör så här:

1. Mixa smör socker och havregryn.
2. Tillsätt sen resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Rulla till bollar.
3. Kanderade nötter:
Koka upp sirap och socker, låt koka ett par minuter och lägg sedan i nötterna. Blanda och häll ut på en plåt med bakplåtspapper och kandera i ugnen på 175 grader i  ca
15 min. Rör om i mitten av tiden.
4. Finhacka nötterna och rulla dem i kanderade nötter innan serverig. Förvara chokladbollarna i kyl utan nötterna på.