
Jag har samarbetat med Stroh rom och bakat goda bakverk på Birkas Romkryssning. Jag var där och inspirerade till hur du kan använda rom i bakning. Det blir verkligen jättegott! Testa!
I helgen har jag jobbat på Birka cruises populära romkryssning som anordnas en gång om året. Jag var medbjuden i ett samarbete med Stroh rom. Stark tänker ni, och ja Stroh är starkt men har också en smak som är utmärkt till bakning och matlagning.
Jag tog fram fyra recept där romsmaken kommer till sin rätt: Romchokladbollar som är rullade i kanderade nötter, cupcakes med rom-och kolafrosting, chokladrulltårta med romsmörkräm och äppelmazariner med rom-marinerade äpplen. Testa att addera lite rom till dina bakverk, det ger verkligen en ny karaktär och fiffar upp vilket basrecept som helst! Addera t.ex. 2 msk rom i din sockerkaka, det kommer absolut ge en god, ny twist! Jag kommer lägga ut recepten under veckan och först ut är chokladrulltårtan med romsmörkräm.
Och tack Patrik, Mirrka och Dominik! Ni var fantastiska att jobba med!