
Pytt i Pannornas Rolls Royce!!
Ingredienser
- 400 g Oxfilé
- 2 st Stora gula lökar
- 8 st Potatis
- 6 msk smör
- 4 msk olja
- 2 krm salt
- 1 tsk Svartpeppar
- Kräm:
- 3 dl Vipsgrädde
- 2 msk Coleman's Senapspulver
- 1 msk Strösocker
- 2 msk Dijonsenap
- 2 msk Pepparrot finriven
- 1 tsk salt
- 1 krm Vitpeppar
- Tillbehör:
- 4 st Äggulor
- 1 nypa(or) Riven pepparrot
- 1 nypa(or) Persilja finhackad
Gör så här:
- Vispa grädden tills den har en fluffig konsistens - tillsätt senapspulver, dijonsenap, strösocker, riven pepparrot salt och peppar - vispa lite till så den tjocknar lite. Ställ svalt
- Skala lök och potatis, hacka potatis 1x1 cm kuber och finhacka löken
- Hetta upp smör och olja och råstek potatisen tills den blir gyllene och färdig
- Håll potatisen varm
- Dela köttet i något större bitar - så blir de inte genomsteka med en gång
- Stek lök på medelvärme i smör i ca 10 min - den ska bli lite gyllenbrun men inte bränd -smaka av med salt och peppar
- Hetta sedan upp resten av oljan och smöret tills pannan är ordentligt het - stek hastigt köttet runt om (sätt inte för många bitar samtidigt, det ska inte koka utan få yta) köttet ska vara rosa inuti och inte genomstekt (om man inte vill ha det så vill säga)
- Nu är det bara att lägga upp kött, potatis och lök i fina rader på tallrik
- Servera med senapskräm och råa äggulor och lite finriven pepparrot för den som önskar det och garnera med persilja
- Njut!