
Har fått så många frågor på blåbärssåsen som jag ofta serverar till Viltkött - här kommer den!
Ingredienser
- Sås:
- 2 st Bananschalottenlökar
- 1 själk(ar) Timjan färsk
- 2 msk Smör
- 2 dl Blåbär
- 2 dl Rött vin
- 5 dl Vatten
- 2 krm Salt och peppar
- 25 g Smör
- 4 msk Viltfond
Gör så här:
Nu kör vi!
- Finhacka bananschalottenlökarna fräs med timjan i smör
- Tillsätt blåbären (går bra med frysta - men ta svenska de smakar så mycket mer)
- Häll över rött vin, viltfond och vatten
- Koka ihop ordentligt
- Mixa med stavmixer och sila genom en finmaskig sil
- Smaka av med salt och peppar
- Före servering montera ner smör
Servera till viltkött som rådjur, älg eller anka
Gott till