
Carpaccio - Så enkelt och så gott! Sommar som Vinter!
Ingredienser
- Botten:
- 200 g Hälleflundra
- Tillbehör:
- 2 st Bananschalottenlök
- 1 dl Olivolja
- 3 msk Saft från Citron
- 2 krm Salt och peppar
- Topping:
- 1 knippe Persilja
- 1 dl Hasselnötter
- 1 st Parmesan av bra kvalitet
- 1 knippe Körvel
Gör så här:
Får du tag i färsk Hälleflundra så vira in fisken i plastfolie till en rulle och frys in!
Dag 2: skiva fisken så tunt det bara går när den tinat ca 30 min
1. Lägg den skivade fisken på en tallrik eller på vad du tänkt servera den på
2. Skala och finhacka schalottenlök till vinägretten, blanda med olivolja, salt, peppar och citronsaft. Syran skall vara hög!
3. Fördela vinägretten över fisken, peppra mera kolla av med mer salt också
4. Fritera färsk persilja
5. Hacka och rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg
6. Arrangera persilja, hasselnötter och körvel på carpaccion, flaga rikligt med parmesan över
Gott till