
Perfekt bjud förrätt - lätt att göra till många ser snyggt ut och smakar magiskt!
Ingredienser
- 400 g Färskost
- 1 dl Mjölk 3 %
- 4 st Gelatinblad blötlagda
- 300 g Kall kokt potatis i tärningar
- 300 g Matjesill i bitar - spara lite spad för smak
- 1 tsk salt och svartpeppar
- 0,5 dl Sikrom
- 1 st Picklad lök
- 2 skiva(or) Kavringsmul
- 1 kruka(or) Dill färsk
Gör så här:
1. Värm färskost och mjölk i en kastrull
2. Vispa ner gelatinbladen försiktigt och låt svalna en stund
3. Vänd försiktigt ner den kokta potatisen och hackad matjesill
4. Smaka av med matjesillspad, salt och peppar
5. Lägg över i en plastfolieklädd form och ställ in i kylen över natten
6. Skiva upp före servering
7. Servera med sikrom, lite picklad lök, kavringsmul och dill