Hos Niskas

Hallonmousse

Föregående Nästa
hallonmousse igen
Man ska inte krångla till det alltid - här är ett kanonrecept som är svårt att misslyckas med! Det är dessutom Gott!

Ingredienser

  • Smet:
  • 400 g Tinade hallon
  • 120 g Strösocker
  • 2,5 st Gelatinblad
  • 2 dl Vispgrädde
  • Topping:
  • 1 dl Vitchoklad
  • 1 ask(ar) Färska Hallon

Gör så här:


  1. Blötlägg gelatinbladen

  2. Koka upp hallon och socker. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil

  3. Lägg i gelatinbladen i hallonpurén rör tills bladen löst sig -  och låt svalna

  4. Vispa grädden och vänd ner i den kalla hallonpurén

  5. Häll upp i glas och låt stelna över natten i kylen

  6. Garnera med hallon, riven vit choklad och citronmeliss