Hos Niskas

Halstrad gravlax med dillstuvad potatis

Föregående Nästa
Dillstuvad potatis och halstrad gravlax
Rester rester rester - alla får vi rester av potatis ibland och då bara älskar jag att dillstuva och äta med diverse tillbehör - här blir det med halstrad gravlax till!

Ingredienser

  • 400 g Gravad lax
  • 700 g Potatis
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 dl Mjölk
  • 1 msk Smör
  • 1 knippe Dill
  • 1 krm Salt
  • 1 st citron

Gör så här:


  1. Skala och koka potatis om du inte redan har det hemma - tärna i lagom stora bitar när den kallnat

  2. Skär laxen i tunna skivor

  3. Smält smör i en kastrull, rör ut mjölet i smöret, tillsätt mjölk och låt koka upp under omrörning och låt koka ca 4 min. Lägg i potatis och rör försiktigt - låt potatisen bli genomvarm. Smaka av med salt och dill

  4. Hetta upp en stekpanna utan fett i - stek laxen ca 30 sek på varje sida

  5. Servera med en dillkvist och kanske en citronklyfta om man så önskar

  6. Njut!

Tips

Går lika bra med rimmad lax till, eller varför inte stekt korv eller matjessill