
Rester rester rester - alla får vi rester av potatis ibland och då bara älskar jag att dillstuva och äta med diverse tillbehör - här blir det med halstrad gravlax till!
Ingredienser
- 400 g Gravad lax
- 700 g Potatis
- 1 msk Vetemjöl
- 2 dl Mjölk
- 1 msk Smör
- 1 knippe Dill
- 1 krm Salt
- 1 st citron
Gör så här:
- Skala och koka potatis om du inte redan har det hemma - tärna i lagom stora bitar när den kallnat
- Skär laxen i tunna skivor
- Smält smör i en kastrull, rör ut mjölet i smöret, tillsätt mjölk och låt koka upp under omrörning och låt koka ca 4 min. Lägg i potatis och rör försiktigt - låt potatisen bli genomvarm. Smaka av med salt och dill
- Hetta upp en stekpanna utan fett i - stek laxen ca 30 sek på varje sida
- Servera med en dillkvist och kanske en citronklyfta om man så önskar
- Njut!
Tips
Går lika bra med rimmad lax till, eller varför inte stekt korv eller matjessill