
Tar lite tid att jäsa men resultatet blir bara så himla bra! Aldrig mer köpta burgarbröd!
Ingredienser
- 50 g Jäst
- 50 g Smör
- 5 dl Mjölk 3 %
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Strösocker
- 11 dl Vetemjöl special
- Dekorering:
- 2 st Ägg
- 4 msk Sesamfrön
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37°C. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt, socker, och nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin
- Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in resten av mjölet
- Rulla degen och tryck ut de lite så de är lite platta, ett per bröd. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
- Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfröna.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.
- Låt svalna på galler innan de delas.
Tips
Tillsätt 1 krm gurkmeja om man vill ha bröden lite gulare i färgen