Hos Niskas

De bästa Burgarbröden enligt mig

Föregående Nästa
Burgarbröd
Tar lite tid att jäsa men resultatet blir bara så himla bra! Aldrig mer köpta burgarbröd!

Ingredienser

  • 50 g Jäst
  • 50 g Smör
  • 5 dl Mjölk 3 %
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Strösocker
  • 11 dl Vetemjöl special
  • Dekorering:
  • 2 st Ägg
  • 4 msk Sesamfrön

Gör så här:


  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37°C. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt salt, socker, och nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin 

  3. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in resten av mjölet

  5. Rulla degen och tryck ut de lite så de är lite platta, ett per bröd. Lägg på en bakpappersklädd plåt.

  6. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.

  7. Sätt ugnen på 220°C.

  8. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfröna.

  9. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.

  10. Låt svalna på galler innan de delas.

Tips

Tillsätt 1 krm gurkmeja om man vill ha bröden lite gulare i färgen