
En trevlig förrätt med hetta och asiatisk touch
Ingredienser
- 300 g Tonfisk
- 2 msk Sriracha hot chili sauce
- 1 krm Salt
- 1 krm Vitpeppar
- Sås:
- 1 dl Majonnäs
- 2 msk Sriracha Hot chili Sauce
- 1 krm Salt
- 1 krm Vitpeppar
- Topping 1:
- 4 msk Sushi ingefära
- 1 näve(ar) Koriander
Gör så här:
- Hacka färsk gulfenad tonfisk i små kuber och blanda med önskad mängd Srirachasås, salt och peppar - forma till små puckar.
- Rulla den lilla pucken i sesamfrön och ställ åt sidan
- Blanda Srirachasås med majonnäs, salt och vitpeppar - smaka av. Tänk på att chilismaken ökar i majonnäsen när den får stå så var uppmärksam
- Garnera med Sushi ingefära och massor med koriander
- Smaklig spis!
Gott till;
Tips
Tycker man inte om tonfisk går det alldeles förträffligt att göra denna på nötkött om man vill!