Hos Niskas

Het Tonfisktartar

Föregående Nästa
Het tonfisktartar
En trevlig förrätt med hetta och asiatisk touch

Ingredienser

  • 300 g Tonfisk
  • 2 msk Sriracha hot chili sauce
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • Sås:
  • 1 dl Majonnäs
  • 2 msk Sriracha Hot chili Sauce
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • Topping 1:
  • 4 msk Sushi ingefära
  • 1 näve(ar) Koriander

Gör så här:


  1. Hacka färsk gulfenad tonfisk i små kuber och blanda med önskad mängd Srirachasås, salt och peppar - forma till små puckar.

  2. Rulla den lilla pucken i sesamfrön och ställ åt sidan

  3. Blanda Srirachasås med majonnäs, salt och vitpeppar - smaka av. Tänk på att chilismaken ökar i majonnäsen när den får stå så var uppmärksam

  4. Garnera med Sushi ingefära och massor med koriander

  5. Smaklig spis!



 


Gott till;

Tips

Tycker man inte om tonfisk går det alldeles förträffligt att göra denna på nötkött om man vill!