Hos Niskas

Kycklingburgare med picklad rödlök och mangochutney dressing

Föregående Nästa
Kycklingburgare med picklad rödlök och mangochutney dressing
Går att smaksätta i all oändlighet, jag gillar koriander och chili!

Ingredienser

  • 800 g Kycklingfärs
  • 0,5 ask(ar) Koriander
  • 1 st Chili
  • 1 st Lime
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 2 msk Sweet Chilisås
  • Dressing:
  • 1 dl Mango Chutney
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 1 nypa(or) Salt
  • 1 nypa(or) Svartpeppar
  • 2 msk Koriander
  • Tillbehör:
  • 1 st Tomat i skivor
  • 1 blad Sallad

Gör så här:


  1. Smaksätt färsen med finhackad koriander, chili och vitlök, rör ihop färsen och tillsätt sweetchilisås salt och peppar. Blanda ner rivet limeskal och saften från en hel lime.

  2. Forma 6 burgare av färsen och stek de först på hög värme för ytan och sen på medel värme tills de är färdiga

  3. Blanda mango chutney med crème fraiche och smaksätt med salt, peppar och finhackad koriander - ställ i kylen tills servering

  4. Montera i hop burgaren med sallad i botten, kycklingburgaren, tomat och dressing

Tips

Picklad lök är ett supergott tillbehör, koka upp 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten - låt svalna

Lätt i löken - låt dra ett tag