
Förespråkar ju soppa så ofta jag kan! Varför äter vi inte mer soppa? Det är gott, värmande och försvinnande lätt att sno i hop!
Ingredienser
- 1 st Gul lök
- 1 st Röd lök
- 2 dl Purjolök
- 1 st Schalottenlök
- 1 st Vitlök Super Solo
- 1 msk Smör
- 2 st Oxbuljongtärningar
- 2 msk Tomatpuré
- 1 själk(ar) Timjan
- 1 l Vatten
- 1 st Ägg
- 1 st Smördegsplatta fryst
- 1 dl Västerbottenost riven
Gör så här:
- Skiva gul, röd och schalottenlök, finstrimla purjolöken och riv vitlöken
- Stek i smör utan att det tar färg ca 5 min
- Lägg i 2 ox buljongtärningar om du inte har egen fond, tomatpuré, timjan och vattnet.
- Koka i hop ordentligt, späd med mer vatten om så önskas
- Smaka av med salt och peppar
- Ställ åt sidan och låt svalna
- Häll upp soppan i önskade ugnsfasta formar och pensla kanterna på formarna med uppvispat ägg
- Lägg över smördeg, nyp ihop kanterna ordentligt
- Pensla med mer uppvispat ägg
- Riv över västerbottenost
- Grädda i 225 grader ca 15-20 min