
Underbara höst! Rotfrukter, varma soppor, tända ljus - Oh så härligt!
Ingredienser
- 800 g Palsternacka
- 1 st Gul lök
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 50 g Smör totalt
- 2 st Kycklingbuljong tärning
- 1 l Vatten
- 2,5 dl Matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm Vitpeppar mald
- 140 g Bacon
- 12 st Pilgrimsmusslor
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök fint, skala palsternackorna och skär de i mindre bitar. Fräs lök och vitlök mjukt i lite smör
- Tillsätt palsternackan, buljongtärningarna och vatten. Koka tills palsternackan är mjuk ca 20 - 25 minuter
- Mixa blandningen i kastrullen med en stavmixer
- Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar
- Låt soppan koka upp igen med grädden och späd med vatten om den känns för tjock
- hacka och stek bacon knaprigt i en stekpanna - låt rinna av på hushållspapper
- Hetta upp en stekpanna med smör och låt den bli ordentligt varm - stek snabbt pilgrimsmusslorna på hög värme - inte mer än 40 sekunder på sida - de kommer gå färdigt i soppan
- Servera soppan med pilgrimsmusslor och bacon strössel
- Smaklig spis!
Tips
För vegetarisk soppa byt ut hönsbuljong mot grönsaksbuljong och ta bort bacon och pilgrimsmussla - fritera lite quinoa för crunch om så önskas!