Hos Niskas

Palsternackssoppa med halstade pilgrimsmusslor och knaperstekt bacon

Föregående Nästa
Palsternackssoppa med pilgrimsmusslor och bacon
Underbara höst! Rotfrukter, varma soppor, tända ljus - Oh så härligt!

Ingredienser

  • 800 g Palsternacka
  • 1 st Gul lök
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 50 g Smör totalt
  • 2 st Kycklingbuljong tärning
  • 1 l Vatten
  • 2,5 dl Matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm Vitpeppar mald
  • 140 g Bacon
  • 12 st Pilgrimsmusslor

Gör så här:


  1. Skala och hacka lök och vitlök fint, skala palsternackorna och skär de i mindre bitar. Fräs lök och vitlök mjukt i lite smör

  2. Tillsätt palsternackan, buljongtärningarna och vatten. Koka tills palsternackan är mjuk ca 20 - 25 minuter

  3. Mixa blandningen i kastrullen med en stavmixer

  4. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar

  5. Låt soppan koka upp igen med grädden och späd med vatten om den känns för tjock

  6. hacka och stek bacon knaprigt  i en stekpanna - låt rinna av på hushållspapper

  7. Hetta upp en stekpanna med smör och låt den bli ordentligt varm - stek snabbt pilgrimsmusslorna på hög värme - inte mer än 40 sekunder på sida - de kommer gå färdigt i soppan

  8. Servera soppan med pilgrimsmusslor och bacon strössel

  9. Smaklig spis!

Tips

För vegetarisk soppa byt ut hönsbuljong mot grönsaksbuljong och ta bort bacon och pilgrimsmussla - fritera lite quinoa för crunch om så önskas!