
Jag älskar chèvreost och när den gratineras med honung så dansar smaklökarna!
Ingredienser
- 1 skiva(or) Franskbröd
- 1 msk Smör
- 1 skiva(or) Chèvreost
- 1 msk Honung
- 1 nypa(or) Svartpeppar - gärna nymalen
- 1 nypa(or) Flingsalt
- 0,5 st Rödbeta
- 1 msk Solroskärnor
- Topping:
- 1 blad Persilja
Gör så här:
- Koka rödbetorna i med skal i lättsaltat vatten tills de är mjuka - låt de svalna
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skiva chèvreosten i skivor ca 1.5 cm tjocka, skär bort den hårda vita kanten
- Lägg osten på bakplåtspapper på en plåt och ringla över honung och lite svartpeppar
- Rosta solroskärnor i en torr stekpanna tills de fått lite färg
- Skala rödbetorna och skär ca 1 cm tjocka skivor
- Gratinera osten i ugnen ca 3 min - håll koll så att den inte flyter ut för mycket. Vill man värma på rödbetan så lägg den på samma plåt och låt den gå med i ugnen
- Stek en rostfralla i smör tills den är gyllene på båda sidor
- Servera, toast i botten, rödbeta, gratinerade chèvre, solroskärnor, lite flingsalt på toppen och en persiljekvist
- Enjoy!
Tips
Vill man inte servera den vegetarisk passar det utmärkt med en skiva Serrano till