Hos Niskas

Panerad rödspätta med hemgjord remouladsås

Föregående Nästa
Rödspätta med potatis och remoulad
Jag lärde mig använda panko i Sverigesmästerkock köket - ALLA skulle ha panko till allt! Nu är även jag med på det tåget - det blir lite krispigare kort och gott!

Ingredienser

  • 600 g Rödspättafilé
  • 1 dl Vetemjöl
  • 2 st Ägg uppvispat
  • 3 dl Panko ströbröd
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • Sås:
  • 1 burk(ar) Picklesgrönsaker
  • 1 msk Kapris
  • 0,5 st Citronzest
  • 2 dl Majonnäs
  • 1 näve(ar) Persilja
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • Tillbehör:
  • 12 st Potatis
  • 3 dl Gröna ärtor
  • Topping:
  • 1 nypa(or) Pepparrot

Gör så här:


  1. Krydda mjölet som rödspättan skall paneras i med salt, och vitpeppar

  2. Börja med att dubbelpanera rödspättan i först mjöl, sen uppvispat ägg och sen panko - ställ åt sida

  3. Remouladsås -Finhacka en hel burk picklesgrönsaker och blanda med finhackad kapris. Zest från 1/2 citron, majonnäs- Hellmans är att rekommendera. Sätt först i en deciliter majonnäs och rör om, behövs mer för önskad konsistens tillsätt då mer

  4. Finhacka en bunt med persilja som läggs i remouladen, smaka av med salt och vitpeppar

  5. Smält smör i en stekpanna på hög värme, när fisken läggs i sänk värmen en aning till medel temperatur.

  6. Stek på båda sidor tills gyllene i färgen ett par minuter på varje sida

  7. Koka potatisen och ärtor tills färdiga

  8. Servera med färsk riven pepparrot och njut!

Tips

Remouladen - egna inlagda grönsaker, morötter, zucchini, gurka, eller vad som finns hemma är naturligtvis att rekommendera, tillsammans med en egen majonnäs.