
Jag lärde mig använda panko i Sverigesmästerkock köket - ALLA skulle ha panko till allt! Nu är även jag med på det tåget - det blir lite krispigare kort och gott!
Ingredienser
- 600 g Rödspättafilé
- 1 dl Vetemjöl
- 2 st Ägg uppvispat
- 3 dl Panko ströbröd
- 1 tsk Salt
- 1 krm Vitpeppar
- Sås:
- 1 burk(ar) Picklesgrönsaker
- 1 msk Kapris
- 0,5 st Citronzest
- 2 dl Majonnäs
- 1 näve(ar) Persilja
- 1 krm Salt
- 1 krm Vitpeppar
- Tillbehör:
- 12 st Potatis
- 3 dl Gröna ärtor
- Topping:
- 1 nypa(or) Pepparrot
Gör så här:
- Krydda mjölet som rödspättan skall paneras i med salt, och vitpeppar
- Börja med att dubbelpanera rödspättan i först mjöl, sen uppvispat ägg och sen panko - ställ åt sida
- Remouladsås -Finhacka en hel burk picklesgrönsaker och blanda med finhackad kapris. Zest från 1/2 citron, majonnäs- Hellmans är att rekommendera. Sätt först i en deciliter majonnäs och rör om, behövs mer för önskad konsistens tillsätt då mer
- Finhacka en bunt med persilja som läggs i remouladen, smaka av med salt och vitpeppar
- Smält smör i en stekpanna på hög värme, när fisken läggs i sänk värmen en aning till medel temperatur.
- Stek på båda sidor tills gyllene i färgen ett par minuter på varje sida
- Koka potatisen och ärtor tills färdiga
- Servera med färsk riven pepparrot och njut!
Tips
Remouladen - egna inlagda grönsaker, morötter, zucchini, gurka, eller vad som finns hemma är naturligtvis att rekommendera, tillsammans med en egen majonnäs.