Hos Niskas

Smördegsinbakad Västerbottenost med varma hjortron och vaniljglass

Föregående Nästa
Smördegsinbakad västerbottenost 2
Västerbottenost är en riktig favorit hemma hos oss, den går bra till allt - även desserter!

Ingredienser

  • 4 st Smördegsplattor
  • 400 g Västerbottensost
  • 2 st Äggula
  • Tillbehör:
  • 1 dl Hjortronsylt
  • 4 dl Vaniljglass

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 180 grader

  2. Skär smördegen i 6 x 10 cm stora bitar

  3. Lägg i en stav västerbottenost ca 2 cm tjock, 1 cm bred och 4 cm lång

  4. Pensla runtom osten med uppvispad äggula

  5. Förslut paketet väl så ingen ost rinner ut när den gräddas

  6. Snygga till kanterna och ta bort överbliven smördeg

  7. Pensla hela paketet med uppvispad äggula

  8. Lägg på bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 15 min eller tills smördegen fått fin färg

  9. Servera som dessert med vaniljglass och varm hjortronsylt



 

Tips

Används fryst smördeg måste den kavlas ut lite innan användning, används kyld eller egen gjord så är den redan klar!