
Detta Genidrag till snitt hittade jag på nätet en dag - den har fått hänga i ett tag nu och jag gillar den verkligen skarpt! Ett glas bubbel till denna och det är fest!
Ingredienser
- 1 skiva(or) Tonfisk ca 200 gram
- 2 tsk Chilipupver
- 1 tsk Fänkål mald
- 1 krm Vitpeppar
- 1 förpackning(ar) Crostinis
- 0,5 st Butternutpumpa
- 2 msk Ättika
- 2 st Lime, både skal och saft
- 1 dl Strösocker
- 1 dl Vatten
- Garnityr:
- 1 nypa(or) Krasse
- 1 nypa(or) Flingsalt
Gör så här:
- Dela tonfisken i långa bitar - här i norr är det inte lätt att få tag i hela bitar, de brukar oftast komma skivade och då skär man egentligen fisken fel väg, men vi har provat oss fram och det gör inget! Får ni tag i en skiva tonfisk så fungerar det att skära den i långa bitar ändå - det blir inte segt.
- Gnid in chilipulver, salt och peppar och mald fänkål på alla sidor på tonfisken
- Hetta upp en stekpanna - inget fett alls - halstra den snabbt på alla sidor - obs den skall vara rå i mitten! Detta tar alltså under 1 minut
- Skär den bitar just före servering
- Dela butternutpumpa i fina tärningar - gärna mindre än tonfisken
- Koka upp syltningslagen med ättika, lime, socker och vatten
- Lägg i pumpan och koka ca 2-3 min till - pumpan skall inte bli helt mjuk utan ha tuggmotstånd kvar
- Låt lagen svalna med pumpan i
- Servera tonfisken på crostinis och toppa med en pumpa bit och krasse och några flingor av flingsalt