Hos Niskas

Het snabbhalstrad tonfisk med syltad butternutpumpa

Föregående Nästa
Snitt med tonfisk och pumpa
Detta Genidrag till snitt hittade jag på nätet en dag - den har fått hänga i ett tag nu och jag gillar den verkligen skarpt! Ett glas bubbel till denna och det är fest!

Ingredienser

  • 1 skiva(or) Tonfisk ca 200 gram
  • 2 tsk Chilipupver
  • 1 tsk Fänkål mald
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 förpackning(ar) Crostinis
  • 0,5 st Butternutpumpa
  • 2 msk Ättika
  • 2 st Lime, både skal och saft
  • 1 dl Strösocker
  • 1 dl Vatten
  • Garnityr:
  • 1 nypa(or) Krasse
  • 1 nypa(or) Flingsalt

Gör så här:


  1. Dela tonfisken i långa bitar - här i norr är det inte lätt att få tag i hela bitar, de brukar oftast komma skivade och då skär man egentligen fisken fel väg, men vi har provat oss fram och det gör inget! Får ni tag i en skiva tonfisk så fungerar det att skära den i långa bitar ändå - det blir inte segt.

  2. Gnid in chilipulver, salt och peppar och mald fänkål på alla sidor på tonfisken

  3. Hetta upp en stekpanna - inget fett alls - halstra den snabbt på alla sidor - obs den skall vara rå i mitten! Detta tar alltså under 1 minut

  4. Skär den bitar just före servering

  5. Dela butternutpumpa i fina tärningar - gärna mindre än tonfisken

  6. Koka upp syltningslagen med ättika, lime, socker och vatten

  7. Lägg i pumpan och koka ca 2-3 min till - pumpan skall inte bli helt mjuk utan ha tuggmotstånd kvar

  8. Låt lagen svalna med pumpan i

  9. Servera tonfisken på crostinis och toppa med en pumpa bit och krasse och några flingor av flingsalt