
Har funderat fram och tillbaka om jag ska "släppa" mitt glögg recept - men håll till godo här kommer det! Suveränt gott! Tar lite tid att göra men är värt varenda sekunds väntan! God Helg!
Ingredienser
- Övrigt:
- 1 flaska(or) Fylligt rött vin
- 375 ml Cognac
- 3 dl Sherry halvsöt
- 3 dl Strösocker
- 1 st Vaniljstång
- 2 st Bittermandel
- 1 dl Russin
- 10 st Kardemummakärnor
- 1 st Kanelstång hel
Beskrivning:
- Ta fram en plastburk med tätt förslutande lock - ska rymma ca 5 dl
- Dela en vaniljstång i två delar och skrapa ur kärnorna, lägg i burken, lägg även ner de urskrapade stängerna
- Lägg ner russin, bittermandel, kanelstång, kardemummakärnor och häll över cognacen
- Stäng locket, ställ i rumstemperatur i 2 dygn
Nu till det roliga!
- Sätt socker i en kastrull och skaka den så att sockret täcker botten jämnt
- Tillsätt kallt vatten så att sockret precis täcks - det beror helt och hållet på kastrullen hur mycket vatten som behövs
- Värm vatten och socker så att sockret smälter
- Rör ner vin och sherry
- Sila cognacen från russin och övrigt
- Tillsätt cognacen i kastrullen med vinet och sherryn
- Värm försiktigt till ca 65 grader - ska absolut INTE koka
- Färdigt! Förvara i rena flaskor och värm försiktigt vid servering
Hitta våra samlade glöggrecept här >>
Gott till
Tips
Russinen som blir över kan värmas och serveras med vaniljglass - men tänk på att de är ganska alkoholstarka!