
Måste erkänna att jag inte lagar så mycket thailändsk mat då jag tycker det är svårt att få till smakerna, men den här soppan är bara SÅ god! Smakerna är fantastiska och den smygande hettan av chilin så lockande!
Ingredienser
- 2 burk(ar) Kokosmjölk - ej light
- 2 dl Vatten
- 10 st Torkade limeblad
- 3 st Chili - gärna röda
- 4 st Citrongräs
- 10 st Champinjoner
- 3 msk Koriander
- 1 dl Ingefära
- 2 st Kycklingbuljongtärning
- 4 st Vårlök
- 1 st Paprika röd
- 500 g Kycklinglårfile
- 5 msk Fisksås
- 2 st Lime
Gör så här:
- Skapa din egen mice en Place (hacka färdigt alla saker i små / stora byttor)
- Strimla kyckling
- Halvera och mortla chili
- Hacka ingefära i bitar utan skalet - stora nog att kunna särskiljas från övriga grönsaker
- Skär citrongräset i 2 cm stora bitar - däng en stekpanna på dem så de krossas lite (detta ger mer smak)
- Dela champinjonerna i 3 skivor
- Strimla paprikan
- Hacka salladslöken
- Finhacka koriander
- Koka upp Kokosmjölk och vatten i en ganska stor gryta
- I en stekpanna fräs ihop chili, ingefära, citrongräs och limeblad i olja - ska inte ta färg men smaker och doft skall börja komma
- Lägg över fräset i kokos och vatten blandningen
- Lägg i den strimlade kycklingen, kycklingbuljongtärningar och champinjonerna
- Sjud utan lock i minst 20 min - det tar tid för smakerna att komma igång
- Lägg i paprikan och hackad vårlök
- Smaka av med fisksås - minst 5 msk och pressad lime
- I men ett rejält knippe med finhackad koriander
- Njut! men käka inte citrongräset och ingefäran och chilin - om man nu inte gillar det såklart!