Hos Niskas

Tom Kha Gai - kycklingsoppa

Föregående Nästa
Tom Kha Gai - kycklingsoppa
Måste erkänna att jag inte lagar så mycket thailändsk mat då jag tycker det är svårt att få till smakerna, men den här soppan är bara SÅ god! Smakerna är fantastiska och den smygande hettan av chilin så lockande!

Ingredienser

  • 2 burk(ar) Kokosmjölk - ej light
  • 2 dl Vatten
  • 10 st Torkade limeblad
  • 3 st Chili - gärna röda
  • 4 st Citrongräs
  • 10 st Champinjoner
  • 3 msk Koriander
  • 1 dl Ingefära
  • 2 st Kycklingbuljongtärning
  • 4 st Vårlök
  • 1 st Paprika röd
  • 500 g Kycklinglårfile
  • 5 msk Fisksås
  • 2 st Lime

Gör så här:


  1. Skapa din egen mice en Place (hacka färdigt alla saker i små / stora byttor)

  2. Strimla kyckling

  3. Halvera och mortla chili

  4. Hacka ingefära i bitar utan skalet - stora nog att kunna särskiljas från övriga grönsaker

  5. Skär citrongräset i 2 cm stora bitar - däng en stekpanna på dem så de krossas lite (detta ger mer smak)

  6. Dela champinjonerna i 3 skivor

  7. Strimla paprikan

  8. Hacka salladslöken

  9. Finhacka koriander

  10. Koka upp Kokosmjölk och vatten i en ganska stor gryta

  11. I en stekpanna fräs ihop chili, ingefära, citrongräs och limeblad i olja - ska inte ta färg men smaker och doft skall börja komma

  12. Lägg över fräset i kokos och vatten blandningen

  13. Lägg i den strimlade kycklingen, kycklingbuljongtärningar och champinjonerna

  14. Sjud utan lock i minst 20 min - det tar tid för smakerna att komma igång

  15. Lägg i paprikan och hackad vårlök

  16. Smaka av med fisksås - minst 5 msk och pressad lime

  17. I men ett rejält knippe med finhackad koriander

  18. Njut! men käka inte citrongräset och ingefäran och chilin - om man nu inte gillar det såklart!