
Lågtempererad torskrygg som man kan bläddra - något mer magiskt än så är svårt att hitta!
Ingredienser
- 800 g Torskrygg
- 1 l Vatten
- 0,5 dl Salt
- Puré:
- 1 st Butternut pumpa
- 30 g Smör
- 2 msk Pressad Citron
- Tillbehör:
- 100 g Smör brynt
- 100 g Bacon
- 2 msk Kapris
- Garnityr:
- 1 näve(ar) Riven pepparrot
- Dekorering:
- 1 näve(ar) Krasse
Gör så här:
- Rimma torsken i kall rimmningslag en timme så smakar torsken mer och den håller i hop bättre
- Sätt ugnen på 125 grader och smörj en ungs form med smör
- Lägg ner torskryggen med skinnet ned - hyvla smör på varje bit - peppra med lite vitpeppar
- Mjukstek i ugnen till en innertemperatur av 52 grader
- Skala och hacka en pumpa i små bitar, koka i lättsaltat vatten tills alldeles mjuk.
- Vispa sönder med en elvisp - tillsätt det mjuka smöret allt eftersom, smaka av med salt, peppar och lite pressad citron
- Bryn 100 gram smör, tillsätt finhackat knaperstekt bacon och kapris
- Frys in i en klump så att smöret går att riva på rivjärn vid servering
- Servera torsken med pumpapuré rivet bryntsmör (massor) och riven pepparrot