Hos Niskas

Lågtempererad Torsk med pumpapuré

Föregående Nästa
Torsk med pumpapure
Lågtempererad torskrygg som man kan bläddra - något mer magiskt än så är svårt att hitta!

Ingredienser

  • 800 g Torskrygg
  • 1 l Vatten
  • 0,5 dl Salt
  • Puré:
  • 1 st Butternut pumpa
  • 30 g Smör
  • 2 msk Pressad Citron
  • Tillbehör:
  • 100 g Smör brynt
  • 100 g Bacon
  • 2 msk Kapris
  • Garnityr:
  • 1 näve(ar) Riven pepparrot
  • Dekorering:
  • 1 näve(ar) Krasse

Gör så här:


  1. Rimma torsken i kall rimmningslag en timme så smakar torsken mer och den håller i hop bättre

  2. Sätt ugnen på 125 grader och smörj en ungs form med smör

  3. Lägg ner torskryggen med skinnet ned - hyvla smör på varje bit - peppra med lite vitpeppar

  4. Mjukstek i ugnen till en innertemperatur av 52 grader

  5. Skala och hacka en pumpa i små bitar, koka i lättsaltat vatten tills alldeles mjuk.

  6. Vispa sönder med en elvisp - tillsätt det mjuka smöret allt eftersom, smaka av med salt, peppar och lite pressad citron

  7. Bryn 100 gram smör, tillsätt finhackat knaperstekt bacon och kapris

  8. Frys in i en klump så att smöret går att riva på rivjärn vid servering

  9. Servera torsken med pumpapuré rivet bryntsmör (massor) och riven pepparrot