
Grönpepparsås är riktigt gott till en röd köttbit, oftast har man konjak i såsen men jag testade med whiskey istället, riktigt gott blev det.
Ingredienser
- 3 st scharlottenlökar
- 1 burk(ar) grönpeppar i lag
- 50 g smör
- 0,5 dl whiskey
- 3 dl oxfond
- 3 dl grädde
- 1 msk japansk soya
- lite steksky om du har
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
Hacka lök och häll av grönpeppar.
Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar.
Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften. Ha i grädde, soya och eventuellt lite steksky om du steker lite kött samtidigt.
Koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.
Gott till;
Testa även;
Tips
Perfekt till en rejäl blodig köttbit, t ex oxfilé eller entrecote med rostad potatis.