Kitchen of Anna - Anna Demirian

Armenisk grönsaksröra

Föregående Nästa
3E73494A-F642-4031-8A61-21A5CE733181.jpeg
Här har ni en av mina favorit grönsaksröror. Den är färgglad, lätt att göra och så smakar den otroligt gott. Det är en lättare variant av en den armeniska varianten. Man ska egentligen grilla alla grönsaker på grillen. Röran består av auberginer, zucchini, lök, tomater, gul och röd paprika och vitlök. Den här rätten äter man kallt med gott bröd. Mycket gott att ha i tunnbrödrulle. Går utmärkt att hälla den i en liten burk och ha med sig den till en picknik, det gör jag.

Ingredienser

  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 2 st tomat (stora)
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 3 klyfta(or) vitlök
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • Topping:
  • mynta

Gör så här:


Sätt ugnen på 220 grader.

Skölj och dela grönsakerna och spar paprikornas kärnhus. Skala och dela vitlöksklyftorna.

Lägg allt på en plåt och ringla över oljan.

Grilla grönsakerna i ugnen tills de har fått färg, det tar ca 20 minuter.

Rör om då och då så att grönsakerna grillas jämnt. 

Ta ut plåten och låt det svalna.


Dra bort skinnet från paprikorna, skala auberginerna och tomaterna. Hacka sedan alla grönsaker i 1,5 com stora bitar.

Skär löken i tunna skivor. 

Fräs den sedan i en stekpanna tills den börjat få färg, och häll ned de grillade grönsakerna och stek dem tillsammans med löken en liten stund.

Smaka av med salt och pepprar, garnera med färska örter. 

Servera till ett gott bröd eller någon typ av biffar eller häll i små burkar och toppa med färska finhackade kryddor och ställ i skafferiet. 












Servera med fördel