Läsarnas recept

Bresaolasallad med ruccola och parmesan

Föregående Nästa
bresaola-sallad-micaela-bingström

När jag har idétorka så är detta min absoluta favoriträtt alla dagar i veckan. Enkelt, snabbt och alltid lika gott!

Ingredienser för 2 personer att äta som huvudrätt 



  • 200 g ruccola

  • 100 g bresaola

  • 2 st avocados

  • 16 st plommontomater

  • 0,5 st citron

  • En nypa flingsalt

  • Nymalen svartpeppar

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk Crema Di Balsamico

  • Parmesan


Gör så här


Skölj ruccolan om den inte redan är det och skaka av i durkslag.


Förbered två tallrikar eller ett stort fat.


Fördela ruccolan underst och lägg sedan breasolan över.


Skiva tomater och avocado och toppa ovanpå köttet.


Hyvla eller riv över parmesanost och droppa över lite citron.


Ta något varv med svartpepparkvarnen och strö över lite flingsalt.


Avsluta med att ringla över en god olivolja samt Crema Di Balsamico.


Det är även gott att strö över rostade pinjenötter på salladen. Servera och njut!


Spartips 


Testa att byta ut bresaola mot rostbiff eller en god serranoskinka.


Vill du också dela ditt recept? Gör det här!


Gott till