Läsarnas recept

CARPACCIO PÅ POLKA- & GULBETOR

Föregående Nästa
foodfolder-carpaccio-gulbetor.jpeg

De heter att vi äter med ögonen och denna rätt är något helt iögonfallande och otroligt god. Carpaccion på betor passar ypperligt som förrätt eller som tillbehör till fisk, kyckling eller kalv.

Ingredienser



  • 8 st polka- & gulbetor 

  • 3 msk pinjenötter

  • 3 msk pumpakärnor

  • 3 msk solrosfrön

  • 0,5 dl vit balsamico vinäger

  • 2 msk flädersaft

  • 80 g manchego ost alt. annan god hårdost

  • 1 knippe färsk oregano

  • 1 knippe färsk basilika

  • 2 msk olivolja

  • salt & peppar


Gör så här


Koka betorna med skalet på i saltat vatten tills de är mjuka, 45-50 min.


Rosta pinjenötter, pumpa- och solroskärnorna i en torr, het panna tills de får färg.


Riv osten.


Spola betorna under kallt vatten och gnid av skalen. Skär dem i tunna skivor gärna med en mandolin.


Lägg upp betorna på ett stort fat eller förrätts tallrikar. Strö osten över.


Fin hacka örterna och blanda med vinäger, flädersaft och olja och ringla över betorna. Strö över salt och peppar, pinjenötter och pumpa- och solroskärnor.


Vill du också dela ditt recept? Gör det här!


Servera med