Lyanders gröna kök

Vegetarisk Shepherds Pie

Föregående Nästa
image.jpeg (179)
En vegetarisk tolkning av engelsk husmanskost när det är som bäst - Vegetarisk Shepherds Pie.

Ingredienser

  • 0,5 kg potatis
  • 1 st gul lök
  • 300 g vitkål
  • 1 st morot(ötter)
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 300 g quornfärs
  • 2 msk soja
  • 0,5 st chili
  • 2 krm rosmarin
  • 2 dl gröna ärtor
  • salt
  • peppar
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl Västerbottenost

Gör så här:

Koka potatisen.


Sätt ugnen på 225 grader.


Strimla lök och vitkål och riv morot.


Fräs sedan lök, vitkål och morot tills mjuka och glansiga, häll över vin och buljong, och låt koka upp.


Lägg sen ner quornfärsen, soja, rosmarin och chili, salt o peppar, smaka av, kanske behövs det lite extra av något, eller allt!


Låt puttra ca 30 min på svag värme, behöver kanske spädas med mer buljong, rör sen ner 2 dl frusna ärtor i slutet, och dra bort grytan från plattan.


Vispa ner smör, mjölk och riven västerbottenost, i potatisen. Smaka av med lite peppar och salt!


Lägg quornfyllningen i botten på en lämplig form, eller panna, och klicka eller spritsa över moset!


Gratinera sen i 25-30 min i 225 grader.


Servera gärna med extra ärtor.


Mer vegetariskt;