Made by Pernilla

Chokladmuffins med Marshmallowsfluff

Föregående Nästa
2BD72BAF-EFC4-404E-A711-55F532F2E783.jpeg
Det finns väl nästan ingen som inte gillar choklad... och då i en form av en mjuk härlig muffins! Och den dessutom är toppad med en mjuk söt och underbar marshmallows liknande fluff! En bränd Italiens maräng... det mina vänner är himmelriket i en tugga.

Ingredienser

  • Smet:
  • 125 g mjöl
  • 200 g socker
  • 45 g kakao
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 nypa(or) salt
  • 1,25 dl mjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljessens
  • 0,75 dl Kallt kaffe
  • Frosting:
  • 4 st äggvitor
  • 2,25 dl socker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här:


 


Sätt på ugnen på 180 grader, varmluft.


Blanda alla de torra ingredienserna i en skål, blanda alla det blöta i en. Vispa samman med en elvisp i bara ett par minuter, smeten är tunnare än andra, men så ska den vara.


 


Fyll normala muffinsformar 2/3 , som med fördel står i en muffinsplåt för bästa stöd.


Grädda muffinsen i ca 23-27 minuter, eller tills de är studsiga om du trycker lätt på toppen.


Ta ut och låt svalna ett par minuter, ta sedan ur de ur muffinsbakplåten och låt svalna helt på galler innan du dekorerar dem med den italienska marängen, och bränner av dom.



Den italienska marängen:


Koka upp vatten och socker till 121 grader, under tiden det kokar vispar du upp vitorna till ett hårt skum.


När sockerlagen nått sina grader häller du med tunn stråle ner den i vitorna och vispar med elvispen på max.


Vispa tills vitorna har svalnat är blanka och fluffiga.


Fyll en spritspåse med en rund tyll, höga tjocka toppar och bränn med en gasbrännare.


Servera till ett gott mustigt kaffe!


 

Tips

Det blir mycket marshmallows fluff, svårt att göra mindre. Du kan frysa resterna till ett senare tillfälle.

 

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.