Made by Pernilla

Örtcheesecake med lax

Föregående Nästa
foodfolder-ort-cheesecake-lax

Ingredienser

  • Botten:
  • 2 dl ströbröd
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 2 dl riven parmesanost
  • 200 g färskost
  • 2 st ägg
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 tsk timjan
  • 1 kvist dragon
  • 1 kvist basilika
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 nypa(or) cayennepeppar
  • salt
  • 2 nypa(or) svartpeppar
  • Topping:
  • 2 dl créme fraiche
  • 8 skiva(or) rökt lax
  • 8 kvist dill
  • 8 st cocktail tomat
  • 1 st hackad rödlök
  • 100 g valfri rom
  • 8 skiva(or) citron

Gör så här:

Blanda ströbröd, parmesan och smält smör. Strö ut och tryck till i botten på en smörad form. (tex en pajform 24 cm) 
Vispa ihop fyllningen, smaka av. 
Häll fyllningen i formen och baka i ugn på 160 grader tills den precis har stannat, ca 1 timma.
Låt svalna och ställ i kyl. 
Skär upp den kalla cheesecaken och toppa med rökt lax och örter, servera på en tomatsallad.