
Ingredienser
- Botten:
- 2 dl ströbröd
- 0,5 dl riven parmesan
- 75 g smör
- Fyllning:
- 2 dl riven parmesanost
- 200 g färskost
- 2 st ägg
- 1 tsk hackad persilja
- 1 tsk timjan
- 1 kvist dragon
- 1 kvist basilika
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 nypa(or) cayennepeppar
- salt
- 2 nypa(or) svartpeppar
- Topping:
- 2 dl créme fraiche
- 8 skiva(or) rökt lax
- 8 kvist dill
- 8 st cocktail tomat
- 1 st hackad rödlök
- 100 g valfri rom
- 8 skiva(or) citron
Gör så här:
Blanda ströbröd, parmesan och smält smör. Strö ut och tryck till i botten på en smörad form. (tex en pajform 24 cm)
Vispa ihop fyllningen, smaka av.
Häll fyllningen i formen och baka i ugn på 160 grader tills den precis har stannat, ca 1 timma.
Låt svalna och ställ i kyl.
Skär upp den kalla cheesecaken och toppa med rökt lax och örter, servera på en tomatsallad.