Nina Cederholm

Blueberry Dulce Mud Cookies

Föregående Nästa
blueberrymudcookies_foodfolder2.jpg
blueberrymudcookies_foodfolder3.jpg
Maxade blåbärscookies! Med havregryn och svenska sommarblåbär både i och utanpå kakan smakar dessa som blåbärspaj. Med en fyllning av Dulce de Leche och ringlad mjölkchoklad ovanpå. Många goda smaker i en tugga med andra ord!

Ingredienser

  • Deg:
  • 150 g smör
  • 315 g mjöl
  • 0,75 tsk flingsalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 180 g socker
  • 2 st ägg
  • 3 dl havregryn
  • 150 g svenska blåbär
  • Fyllning:
  • 0,5 burk(ar) dulce de leche
  • 1 näve(ar) svenska blåbär
  • Topping:
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 näve(ar) svenska blåbär

Gör så här:

Smält smör. Blanda de torra ingredienserna. Blanda smöret med socker. Tillsätt ägg och vispa på lägre hastighet i ca 5 minuter. Sikta ner mjölblandningen och vänd ihop några varv, men inte helt och hållet. Tillsätt 150 g blåbär och vänd sedan försiktigt ihop till en deg, detta så att inte blåbär färgar degen för mycket. Rulla in degen i plastfolie och kyl i minst 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 175 grader.


Dela degen i ca 40 g stora bitar, ta en del av biten och platta ut som ett lock. Rulla resterande av degbiten till en boll. Tryck ett hål (för fyllning) och placera på plåt med avstånd emellan. Fyll varje boll med ca 1 tsk Dulce de Leche och några blåbär och lägg sedan på lock, platta försiktigt till runt kanterna så inte fyllningen rinner ut under gräddning. Jag brukar grädda ca 12 st/plåt i ca 12 minuter.