Ingredienser
- Deg:
- 150 g smör
- 300 g vita chokladprickar
- 315 g vetemjöl
- 0,75 tsk flingsalt
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk lakritspulver
- 2 dl mörkt muscovadosocker
- 45 g strösocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 st ägg
- Fyllning:
- 0,5 burk(ar) dulce de leche
- 0,5 dl turkisk peppar
Gör så här:
Smält smör. Blanda de torra ingredienserna. Blanda smöret med socker och vaniljpulver. Tillsätt ägg och vispa på lägre hastighet i ca 5 minuter. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt chokladprickar, rör ihop till en smet.
Kyl smeten i minst 30 minuter. Värm ugnen till 175 grader.
Dela degen i ca 40 g stora bitar, ta en del av biten och platta ut som ett lock. Rulla resterande av degbiten till en boll. Tryck ett hål (för fyllning) och placera på plåt med avstånd emellan.
Mortla turkisk peppar till grövre bitar. Fyll varje kaka med ca en tesked Dulce de Leche och strössla över lite turkisk peppar. Lägg på ”deglocket” och tryck försiktigt runt kanterna på locket. Platta till degbollen en aning. Grädda runt 10-15 minuter i ugnen. Låt svalna ca 15 minuter på plåten innan du lägger över de på ett finmaskigt galler.