Nina Cederholm

Salty Licorice Choco Mud Cookies

Föregående Nästa
licoricemudcookies_foodfolder2.jpg
licoricemudcookies_foodfolder3.jpg
Mina Mud Cookies är en mjukare, kladdigare variant av chocolate chip cookie, dessutom med en fyllning som i detta fall består av dulce de leche och turkisk peppar. De kan låta avancerat, men dessa svänger man snabbt ihop efter ett par gånger, och fyllningen i mitten är så värd när man sätter tänderna i denna skapelse.

Ingredienser

  • Deg:
  • 150 g smör
  • 300 g vita chokladprickar
  • 315 g vetemjöl
  • 0,75 tsk flingsalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk lakritspulver
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 45 g strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 st ägg
  • Fyllning:
  • 0,5 burk(ar) dulce de leche
  • 0,5 dl turkisk peppar

Gör så här:

Smält smör. Blanda de torra ingredienserna. Blanda smöret med socker och vaniljpulver. Tillsätt ägg och vispa på lägre hastighet i ca 5 minuter. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt chokladprickar, rör ihop till en smet. 


Kyl smeten i minst 30 minuter. Värm ugnen till 175 grader.


Dela degen i ca 40 g stora bitar, ta en del av biten och platta ut som ett lock. Rulla resterande av degbiten till en boll. Tryck ett hål (för fyllning) och placera på plåt med avstånd emellan. 


Mortla turkisk peppar till grövre bitar. Fyll varje kaka med ca en tesked Dulce de Leche och strössla över lite turkisk peppar. Lägg på ”deglocket” och tryck försiktigt runt kanterna på locket. Platta till degbollen en aning. Grädda runt 10-15 minuter i ugnen. Låt svalna ca 15 minuter på plåten innan du lägger över de på ett finmaskigt galler.