Pernilla Lundkvist

Chokladscones

Föregående Nästa
image.jpeg (116)
härringe-pernilla.png
DSC_0159.JPG (1)
Scones med marmelad och clotted cream är nästan ett måste på en Afternoon tea bjudning!

Ingredienser

  • 300 g vetemjöl
  • 25 g kakao
  • 7,5 g bakpulver
  • 100 g strösocker
  • 75 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna


Finfördela fett och mjölblandningen med vinge i en blandare


Rör ner mjölk, blanda raskt ihop degen.


Kavla degen till 1 cm och stansa ut med rund pepparkaksform eller liknade.


Grädda på 250 grader i ca 12 min


Bilderna från Härringe slott är tagna av Gastrovin.


 


Liknande recept;

Tips

Servera med marmelad och clotted cream.

Clotted cream är grädde som stått i vattenbad i ca 1,5-3 tim utan att koka eller röras. 6 dl grädde ger ungefär en dryg deciliter färdig clotted cream. Man kan även låta crème fraiche rinna av i ett kaffefilter, det blir inte samma sak, men gott.

Kommentarer: