Scones med marmelad och clotted cream är nästan ett måste på en Afternoon tea bjudning!
Ingredienser
- 300 g vetemjöl
- 25 g kakao
- 7,5 g bakpulver
- 100 g strösocker
- 75 g mörk choklad
- 75 g smör
- 2 dl mjölk
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna
Finfördela fett och mjölblandningen med vinge i en blandare
Rör ner mjölk, blanda raskt ihop degen.
Kavla degen till 1 cm och stansa ut med rund pepparkaksform eller liknade.
Grädda på 250 grader i ca 12 min
Bilderna från Härringe slott är tagna av Gastrovin.
Liknande recept;
Tips
Servera med marmelad och clotted cream.
Clotted cream är grädde som stått i vattenbad i ca 1,5-3 tim utan att koka eller röras. 6 dl grädde ger ungefär en dryg deciliter färdig clotted cream. Man kan även låta crème fraiche rinna av i ett kaffefilter, det blir inte samma sak, men gott.