Otroligt god pannacotta där sötman möter sältan i en grym kombo :)
Ingredienser
- Smet:
- 5 st gelantinblad
- 1,5 dl socker
- 1 l grädde
- 2 st vaniljstång(änger)
- Topping:
- 12 st bacon
- 1,25 dl råsocker
- 1 tsk kanel
Gör så här:
Lägg gelatin i blöt
Smält socker i kastrull tills det blir gyllenbrunt
Slå på grädde och tillsätt vaniljstänger
Koka upp
Tillsätt gelatin
Sila och häll i portionsskålar och låt svalna
Blanda råsocker och kanel i en skål
Doppa baconet i sockerblandningen
Lägg bakplåtspapper på plåt, lägg baconet på pappret med 1 cm mellanrum
Sätt in i ugn på 175 grader.
Grädda i 15 till 20 min. Håll koll att det inte bränns vid
Låt baconet kallna och skär det sedan i små bitar
Toppa pannacottan med baconbitarna och njut!