Pernilla Lundkvist

Vaniljcupcakes med björnbärsfrosting

Föregående Nästa
image.jpeg (115)
härringe-pernilla.png
DSC_0159.JPG
Cupcakes passar perfekt till Afternoon tea bjudningar!

Ingredienser

  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2,75 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1,5 tsk vanilj extract
  • 2 dl mjölk
  • Frosting:
  • 113 g smör
  • 3,75 dl florsocker
  • 1 nypa(or) salt
  • 226 g cream cheese
  • 1,25 dl björnbärspuré

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader


Blanda alla torra ingredienser i en skål


I en blandare med vinge vispa smör och socker fluffigt. Tilsätt ett ägg i taget


Tillsätt mjölblandningen och blanda raskt ihop degen


Slutligen tillsätt mjölken


Portionera ut smeten på muffinsplåt klädd med muffinsformar


Grädda i ca 20 min tills muffins är gyllenbruna


Låt cupcakesen svalna


Blanda smör och florsocker i en blandare och vispa tills fluffigt ca 10 min


Tillsätt cream cheese och salt. Blanda till en klumpfri smet


Tillsätt björnbärspure


Spritsa frostingen på de avkylda muffinsen


Bilder från Härringe slott tagna av Gastrovin.


 


Liknande recept;