
Dill och citron är klassiska smakkompisar! Ofta serveras de i samband med fisk men här gör vi en vegetarisk rätt av denna fina smakkombination. Riktigt somrigt och gott!
Ingredienser
- 500 g tagliatelle
- 300 g gröna ärtor, frysta
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk olja till stekning
- 1 dl vatten
- 1 st gul lök
- 2 dl grädde
- 1 tsk japansk soja
- 0,5 st citron, saften
- 35 g dill, fryst eller färsk
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 2 dl hasselnötter
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Hacka löken och hetta upp en kastrull eller djupare stekpanna med olja. Fräs löken glansig och tillför buljongen och ärtorna. Häll på vatten och grädde och låt allt koka upp och puttra i 10 minuter. Mosa sedan ärtorna eller kör med stavmixer för helt len sås. Smaka av såsen med dill, citron, soja, salt och svartpeppar.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötterna tills de börjat få färg.
Servera pastan tillsammans med ärtsåsen och de rostade hasselnötterna.