ReceptSkaparna

Ballerinafyllda jordgubbar med frosting

Föregående Nästa
receptskaparna-jordgubbar
Den perfekta efterrätten nu när vi har härliga jordgubbar nära till hands. Fyllningen överraskar och gifter sig fint med jordgubbar!

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 förpackning(ar) ballerinakex
  • 2 msk vatten
  • Frosting:
  • 60 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g färskost

Gör så här:

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. Vispa i färskosten.


Skölj och rensa jordgubbarna, gröp ur dem med en liten sked eller kniv. 


Mixa ballerinakex och vatten till en röra i en matberedare. Späd med vatten tills den får bra konsistens. Klicka i röran i de urgröpta jordgubbarna. Spritsa toppen med frostingen och servera. Skär av toppen på jordgubben om ni vill att den ska kunna stå.