Lite sommarfika till helgen eller kanske midsommar? Gör vår härliga cheesecake som bakas i ugnen och serveras med björnbär! Yummie!
Ingredienser
- Botten:
- 15 st digestivekex
- 0,75 dl strösocker
- 50 g smält smör
- Fyllning:
- 4 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 400 g färskost
- 1 st citron
- Topping:
- 200 g björnbär
- 0,5 förpackning(ar) citronmeliss
Gör så här:
Sätt ugnen på 185°.
Mixa kex, socker och smält smör. Lägg smulorna i en pajform med avtagbara kanter, 24 cm i diameter, och platta till.
Sätt in formen i ugnen och grädda i 5 minuter, sänk sedan till 175°.
Vispa ägg, socker och färskost. Pressa i citronsaft. Häll smeten över bottnen och grädda i 25-30 minuter eller tills den har stannat i mitten.
Låt cheesecaken svalna och garnera med björnbär och citronmeliss.
Testa även;