
Enkel och god sommarmiddag! Släng in allt på en plåt i ugnen så sköter den jobbet! Under tiden kan ni njuta i den härlig kvällssolen!
Ingredienser
- 500 g kycklingfilé
- 500 g potatis
- 200 g morötter
- 200 g palsternacka
- 1 st paprika
- 1 st rödlök
- 6 st vitlöksklyftor
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- Sås:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 knippe rucola
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 °C.
Skrubba potatisen och skala morötter, palsternacka och lök. Dela potatis, morötter, palsternacka, lök och paprika i klyftor och lägg i en oljad plåt. Skala vitlöken och lägg ner hela klyftor.
Dela kycklingen i mindre bitar. Ringla över olja och krydda med oregano, paprikapulver, sal, peppar och en nypa cayennepeppar. Blanda om i plåten och rosta i ugnen ca 30-40 minuter eller tills rotfrukterna blivit mjuka.
Rucolasås: Mixa rucolablad tillsammas med yoghurt med hjälp av stavmixer. Smaka av med salt och peppar.