ReceptSkaparna

En enkel sommarmiddag – rotfruktsplåt med kyckling och rucolasås

Föregående Nästa
IMG_1946.JPG
Enkel och god sommarmiddag! Släng in allt på en plåt i ugnen så sköter den jobbet! Under tiden kan ni njuta i den härlig kvällssolen!

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g potatis
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 st paprika
  • 1 st rödlök
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Sås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 knippe rucola
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 °C.


Skrubba potatisen och skala morötter, palsternacka och lök. Dela potatis, morötter, palsternacka, lök och paprika i klyftor och lägg i en oljad plåt. Skala vitlöken och lägg ner hela klyftor.


Dela kycklingen i mindre bitar. Ringla över olja och krydda med oregano, paprikapulver, sal, peppar och en nypa cayennepeppar. Blanda om i plåten och rosta i ugnen ca 30-40 minuter eller tills rotfrukterna blivit mjuka.


Rucolasås: Mixa rucolablad tillsammas med yoghurt med hjälp av stavmixer. Smaka av med salt och peppar.