Kycklingspett marinerade i honung och vitlök och serveras med en jordgubbssallad. Riktigt bra kombo!
Ingredienser
- 700 g kycklingfilé
- 2 citroner, i klyftor
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk soja
- 2 tsk honung
- 1 tsk worcestershiresås
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 0,5 st kruka timjan, hackad
- salt och svartpeppar
- Grönsaker:
- 500 g jordgubbar
- 250 g tomater
- 0,5 st gurka
- 65 g sallad
- 1 st färsk lök
- 150 g fetaost
- balsamvinäger och olivolja
- Sås:
- 1 burk(ar) Lohmanders Rotisserie Basilika & Citron
Gör så här:
Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden. Knåda in marinaden och låt stå i kyl i minst en timme.
Trä kyckling och citroner på grillspett och lägg på grillen. Gör under tiden salladen.
Klyfta jordgubbar och tomater. Skär gurkan i tärningar och skiva den färska löken tunt. Lägg upp allt på ett fat tillsammans med salladen och smula över fetaost. Avsluta med balsamvinäger precis innan servering.
Servera kycklingspetten tillsammans med jordgubbssalladen och basilika & citronsåsen.