
Enkel och god vardagsrätt på höstens fina råvaror! Pytt på zucchini, lök, potatis och äpple serveras med korv och senapscrème.
Ingredienser
- 400 g potatis
- smör, till stekning
- 0,5 purjolök
- 0,5 rödlök
- 0,5 zucchini
- salt och svartpeppar
- 2 äpplen
- 4 smakrika korvar
- Sås:
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk fransk senap
- salt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda crème fraiche, senap, salt och peppar. Låt dra fram till servering.
Tärna potatisen och stek i smör. Hacka purjolök och rödlök, tärna zucchini. Tillför i stekpannan när potatisen börjat tagit färg. Smaka av med salt och svartpeppar och låt fräsa i några minuter. Tärna äpplena och rör när allt stekts klart. Häll över på serveringsfat.
Fräs på korvarna i samma stekpanna och dela på mitten till servering.
Servera pytten tillsammans med korv och senapssåsen.