ReceptSkaparna

Höstpytt med äpple och stekt korv

Föregående Nästa
IMG_1604.jpg
Enkel och god vardagsrätt på höstens fina råvaror! Pytt på zucchini, lök, potatis och äpple serveras med korv och senapscrème.

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • smör, till stekning
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 zucchini
  • salt och svartpeppar
  • 2 äpplen
  • 4 smakrika korvar
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

Blanda crème fraiche, senap, salt och peppar. Låt dra fram till servering.


Tärna potatisen och stek i smör. Hacka purjolök och rödlök, tärna zucchini. Tillför i stekpannan när potatisen börjat tagit färg. Smaka av med salt och svartpeppar och låt fräsa i några minuter. Tärna äpplena och rör när allt stekts klart. Häll över på serveringsfat.


Fräs på korvarna i samma stekpanna och dela på mitten till servering.


Servera pytten tillsammans med korv och senapssåsen.