
Flatbread är en riktig favorit. Det är bara så barnsligt enkelt och blir alltid gott! Den här gången testade vi en Indisk variant på naan-bröd toppad med aubergine, rödlök, fetaost och tikka masala-stekt köttfärs!
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 rödlök
- 50 g smör
- 1 liten vitlöksklyfta, pressad
- 4 färdiga naanbröd
- 150 g fetaost
- salt
- 400 g nötfärs
- 3 msk tikka masala
- olja, till stekning
- persilja, till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Hyvla aubergine och rödlök tunt, gärna på mandolin.
Blanda samman smör och vitlök och bre vitlökssmöret på naanbröden
Fördela aubergine, rödlök och fetaost över bröden. Toppa med lite salt. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
Stek under tiden köttfärsen med tikka masala och olja i en stekpanna.
Lägg färsen på bröden och toppa med lite persilja. Klart!