ReceptSkaparna

Indiskt flat naan bread

Föregående Nästa
IMG_4733.jpg
Flatbread är en riktig favorit. Det är bara så barnsligt enkelt och blir alltid gott! Den här gången testade vi en Indisk variant på naan-bröd toppad med aubergine, rödlök, fetaost och tikka masala-stekt köttfärs!

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 50 g smör
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad
  • 4 färdiga naanbröd
  • 150 g fetaost
  • salt
  • 400 g nötfärs
  • 3 msk tikka masala
  • olja, till stekning
  • persilja, till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. 


Hyvla aubergine och rödlök tunt, gärna på mandolin.


Blanda samman smör och vitlök och bre vitlökssmöret på naanbröden


Fördela aubergine, rödlök och fetaost över bröden. Toppa med lite salt. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.


Stek under tiden köttfärsen med tikka masala och olja i en stekpanna.


Lägg färsen på bröden och toppa med lite persilja. Klart!