
Ingredienser
- Deg:
- 30 g jäst
- 2,5 dl mjölk, fingervarm
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk kardemumma, stött
- 1 dl socker
- 9-10 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 125 g smör
- Fyllning:
- 150 g smör
- 1,5 dl socker
- 1 msk kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 75 g vit choklad, hackad
- Topping:
- 1 ägg, uppvispat
- pärlsocker
- sockerlag
Gör så här:
Använd helst en köksassistent. Rör ut jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt salt, kardemumma, socker och 1 ägg. Tillsätt mjölet i omgångar. Kör degen långsamt i maskinen till den går ihop sig. Tillsätt nu smöret i omgångar och låt jobba i maskinen i 10 minuter till. Låt jäsa 30 minuter.
Rör samman smör, socker, kanel och kardemumma till fyllningen.
Kavla ut degen och bred på fyllningen. Strö över hackad vit choklad. Rulla ihop och skär upp bullar. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg oh strö över pärlsocker. Grädda bullarna i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg.
Pensla alltid bullarna med sockerlag precis efter ugnen så blir de glansigt snygga och håller sig saftiga längre.