ReceptSkaparna

Kladdkaka med karamellfrosting, äpple, blåbär och psysalis

Föregående Nästa
IMG_2705liten.jpg
IMG_2710liten.jpg
Kladdkaka <3 Man behöver faktiskt inte alls göra något mer att bara äta den som den är, för kladdkaka är ju så gott! Men OM man vill lyxa till den är det här ett perfekt recept! Den här kladdkakan blir nästan som en tårta. Kladdkaketårta :)

Ingredienser

  • Kaka:
  • 100 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl bra kakao
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Frosting:
  • 150 g färskost
  • 150 g karamelliserad mjölk
  • Topping:
  • 0,5 st äpple
  • 75 g blåbär
  • 0,5 ask(ar) psysalis
  • 20 g mörk choklad med chili
  • en gnutta flingsalt

Gör så här:

Vispa samman smält smör, socker och ägg.


Blanda samman alla torra ingredienser och vispa ner i smör- och äggblandningen. Det ska bli helt slätt.


Smöra och bröa en springform på ca 24 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda i ugnen i 13-15 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten!


Rör under tiden samman frosting. Skiva äpple och hacka chokladen.


Ta ut kakan och låt den svalna innan du dekorerar den med frosting, äppelskivor, physalis och blåbär. Avsluta med hackad choklad och lite flingsalt.




Gott till;