
Visst kan korv med bröd vara så barnsligt gott ibland? Speciellt om man har möjlighet att grilla utomhus! Det här är en riktigt vräkig (och kanske världens godaste) korv med bröd.
Ingredienser
- 6 goda råkorvar
- 6 korvbröd
- majonnäs
- persilja
- Topping 1:
- 0,5 purjolök
- 1 rödlök
- olja
- Topping 2:
- 2 paket bacon
- 1 liten gul lök
- 2 msk lönnsirap
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk chiliflakes
Gör så här:
Börja med att rosta löken. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka både purjolök och rödlök och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rikligt med olja. Rosta i ugnen tills den fått fin färg och börjar bli krispig, ca 15 minuter.
Gör sedan baconmarmeladen. Stek hela skivor med bacon i en stekpanna tills de blir riktigt knaperstekta. Låt svalna på hushållspapper.
Hacka löken och stek i baconfettet tills den mjuknat, men inte så det tar färg. Hacka upp baconet och blanda med löken, lönnsirap, vinäger och chiliflakes. Mixa till en massa, men den får gärna vara lite chunky.
Stek korven och servera med majonnäs, baconmarmelad, rostad lök och persilja!