ReceptSkaparna

Kotlett med valnötssmör och potatishalvor

Föregående Nästa
Kotletter med valnötssmör.JPG
Ädelost + smör + valnötter = världens godaste valnötssmör! Låt det smälta över det nystekta eller nygrillade köttet!

Ingredienser

  • 600 g fläskkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 600 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa(or) oregano
  • Topping:
  • 200 g haricots verts
  • Topping 1:
  • 140 g ädelost
  • 50 g smör
  • 50 g valnötter

Gör så här:

Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisarna och halvera dem på längden. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Krydda med oregano, salt och peppar och stek i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen fått en fin färg.


Marinad: Blanda olja, soja, paprikapulver, salt, peppar och pressa ner en vitlöksklyfta. Pensla kotletterna med marinaden och stek i en stekpanna på medelhögvärme tills de är genomstekta. Ca 4 min på varje sida.


Tillsätt haricotsvertsen mot slutet och låt stekas med kotletterna. Tillsätt eventuellt mer olja eller smör att steka i. 


Valnötssmör: Grovhacka valnötter och smula ädelosten. Mosa ihop nötter, ädelost och smör med en gaffel. Servera smöret så det får smälta över kotletterna och potatisen.