
Ingredienser
- 600 g fläskkotletter
- 2 msk olivolja
- 1 msk japansk soja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikapulver
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- Tillbehör:
- 600 g potatis
- 1 msk olivolja
- 1 nypa(or) oregano
- Topping:
- 200 g haricots verts
- Topping 1:
- 140 g ädelost
- 50 g smör
- 50 g valnötter
Gör så här:
Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisarna och halvera dem på längden. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Krydda med oregano, salt och peppar och stek i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen fått en fin färg.
Marinad: Blanda olja, soja, paprikapulver, salt, peppar och pressa ner en vitlöksklyfta. Pensla kotletterna med marinaden och stek i en stekpanna på medelhögvärme tills de är genomstekta. Ca 4 min på varje sida.
Tillsätt haricotsvertsen mot slutet och låt stekas med kotletterna. Tillsätt eventuellt mer olja eller smör att steka i.
Valnötssmör: Grovhacka valnötter och smula ädelosten. Mosa ihop nötter, ädelost och smör med en gaffel. Servera smöret så det får smälta över kotletterna och potatisen.