
Det här är den bästa av alla bra linsgrytor. Toppad med salta cashewnötter blir den perfekt!
Ingredienser
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk olja till stekning
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök
- 2 tsk röd currypasta
- 300 g blomkål
- 2 dl röda linser
- 4 dl vatten
- 2 tsk japansk soja
- 4 dl kokosmjölk
- 200 g bladspenat
- 1 nypa(or) salt och svartpeppar
- 4 själk(ar) ev. färsk persilja
- 1,5 dl saltade cashewnötter
- 2 msk svarta sesamfrön
- Tillbehör:
- 4 dl ris
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Hacka vitlök och lök fint. Hetta upp en gryta eller kastrull med olja. Fräs tomatpuré och tillför currypasta, lök och vitlök. Låt det fräsa i någon minut.
Skölj de röda linserna noga och tillför i grytan tillsammans med grovt hackad blomkål. Häll på vatten, japansk soja och kokosmjölk. Låt koka i ca 20 minuter.
Rör i spenat precis innan servering och smaka av med salt och peppar.
Servera linsgrytan med cashewnötter, sesamfrön, ris och eventuellt färsk persilja.
Gott till