ReceptSkaparna

Mördegspajer med blåa bär, vanilj & citron

Föregående Nästa
IMG_0272liten.jpg
Snygga och portionsstora pajer som går att fylla med den kräm man gillar bäst och toppa med favorit bären/frukten. Vi gör krämen på mascarpone - väldigt gott!

Ingredienser

  • 6 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 250 g mascarpone
  • Deg:
  • 150 g kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 st ägg

Gör så här:

Mördegspaj: Nyp ihop tärnat smör, vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta samman till degen gått ihop. Tillsätt lite vatten om den blir för torr. Slå in i plast och låt vila i 30 minuter.


Sätt ugnen på 175°. Kavla eller tryck ut degen i små tartformar. Nagga bottnen med en gaffel. Klä in skalen med aluminiumfolie och grädda i 10 minuter. Ta sedan bort foliet och grädda i 8 minuter till eller tills de är gyllene. Låt svalna tills ni fyller dem.


Mascarponekrämen: Sjud äggulor, socker vaniljsocker och citronsaft på svag värme under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna och vispa sedan i mascarponen. Fördela krämen i tartformarna och toppa med björnbär och blåbär.