ReceptSkaparna

Panerad blomkål och rödbetshummus

Föregående Nästa
IMG_3352.jpg
Mådagsvego med en fräsch sallad på panerad och kryddig blomkål, fuskig rödbetshummus, avokado och rucola.

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • salt
  • 2 ägg, uppvispade
  • olja
  • Kräm:
  • 1 stor rödbeta, kokt
  • 400 g kikärtor
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • citronsaft
  • salt
  • Tillbehör:
  • 65 g rucola
  • 2 morötter
  • 2 avokado
  • citronsaft
  • solrosfrön, rostade
  • gräslök, hackad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.


Skölj och dela ner blomkålen till små buketter. Blanda samma pankoströbröd, vetemjöl, paprikapulver, cayennepeppar och salt i en djup tallrik.


Vänd buketterna i de uppvispade äggen och sedan i ströbrödsblandningen. Lägg upp de panerade blomkålsbuketterna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över riktigt med olja. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills bitarna fått fin färg.


Mixa alla ingredienser till rödbetshummusen till en slät och fin hummus. Smaka av med citron och salt. 


Skala och riv morötter och halvera avokado.


Lägg upp sallad, morötter, avokado, rödbetshummus och blomkål på tallrikar och toppa med citronsaft, solrosfrön och gräslök.