ReceptSkaparna

Panerade kronärtskockor med grönkålssallad

Föregående Nästa
Friterade kronärtskockor med grönkålssallad.jpg
Panerade kronärtskockor, citronkräm, krispig grönkåls sallad med quinoa och soltorkade tomater. Det här är så gott och fräsch!

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 200 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 avokado
  • 100 g soltorkade tomater
  • några blad basilika
  • 0,5 dl rostade pumpakärnor
  • 800 g kronärtskockshjärtan
  • vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • olja till stekning
  • salt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 citron, saft och skal
  • salt

Gör så här:





Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Dra grönkålsbladen från stjälkarna och dela ner till mindre bitar. Skala och hacka rödlök, avokado och soltorkade tomater. Blanda samman till en sallad, ringla över lite olja från de soltorkade tomaterna och strö över rostade pumpakärnor.


Låt kronärtskockorna rinna av och låt torka en stund på lite hushållspapper. Vänd sedan skockorna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko eller ströbröd.


Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och stek de panerade kronärtskockorna gyllene. Krydda med lite salt.


Blanda alla ingredienser till citrondippen och servera tillsammans med grönkålssalladen och kronärtskockorna. Strö över lite hackad basilika.