Pasta med hemgjord tomatsås och fusk-musslor. Mozzarellafyllda champinjoner får koka i vitt vin, precis som musslor. En lite lyxigare måndagsmiddag!
Ingredienser
- 250 g champinjoner
- 125 g mozzarella
- 2 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk god olivolja
- 2 dl vitt vin
- tagliatelle för fyra portioner
- Sås:
- 4 st tomater
- 1 st rödlök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tsk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 50 g smör
- 0,5 dl hackad persilja
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 1 krm cayennepeppar
Gör så här:
Skölj champinjonerna och dra bort roten. Fyll varje champinjon med en bit mozzarella. Hacka schalottenlöken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken tills den mjuknat.
Slå över vitt vin och lägg försiktigt ner champinjonerna med mozzarellan uppåt. Lägg ett lock på stekpannan och låt champinjonerna koka i vinet i ca 10 minuter.
Hacka tomat, rödlök och vitlök. Låt koka upp i en kastrull tillsammans med olja. Slå över vitt vin och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt smöret och persiljan. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Koka pastan.
Servera pastan tillsammans med tomatsåsen och de vin- kokta ”musslorna”.