
Av alla vegoburgare är det här favoriten! Själva ”biffen” i alla fall, resten av burgaren och dressingen kan varieras precis efter vad man är sugen på. Portabello, halloumi, parmesan och dill är dock en väldigt bra kombo.
Ingredienser
- 4 stora portabellosvampar
- 1 halloumi
- 1 dl parmesan, riven
- 4 hamburgerbröd
- sallad
- gul lök, skivad
- mycket dill
- 0,5 klyfta(or) vitlök
- salt
- Dressing:
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela ner halloumin i kuber och tag bort foten från svamparna.
Fyll svamparna med halloumin och strö över parmesan. Lägg de fyllda svamparna på en plåt och tillaga i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter.
Blanda under tiden ihop dressingen.
Stek gärna bröden i en stekpanna med lite olja så de får en fin krispig yta. Då blir det godast. Montera allt och njut!
Gott till
Tips
Testa även våra enkla tryffelsliders, älgburgare, laxburgare, eller fiskburgare!